Mhoo – Talking in the Streets

13. mai utkom det første albumet til Tønsberg-bandet Mhoo. Bandet har gjort stor suksess i hjemfylket, samt fått god oppmerksomhet på landsturneer og tv-opptredener. Plata Talking in the Streets har derfor vært etterlengtet, og det var virkelig gøy å endelig få høre det.

Bandet har en gjennomført personlig stil, som gjør dem lette å kjenne igjen. Kvartetten, bestående av Oda  Dahl, Miriam Kjølen, Yngvild Flatøy og Håvard Tanner, har et relativt enkelt akkompagnement; i hovedsak bestående av kassegitar og bass (selv om de på cd’en også har fått in flere studiomusikere/instrumenter som ikke er tilstede på konsertene). I tillegg er sangene preget av en flerstemt vokal som er virkelig herlig, og som tidvis minner om både Andrews Sisters og Kate and Anna McGarrigle.

Mhoos sanger er både inspirerte og humoristiske. Det er tydelig at de er fulle av spilleglede som smitter over på oss som hører på. Dette er en virkelig styrke. Mhoo er som medisin mot dårlig humør.

I bunn er Mhoo et bluegrassband, men med innspill av andre sjangre som folk og mariachi. Dette er kombinert med svært gode melodier. Selv synes jeg ikke det er et svakt spor på hele cd’en, selv om jeg savner noen av live-favorittene som Superman og Question. Hvis noen sanger likevel skal fremheves, er vel Fake, Taste og Talking in the Streets de jeg liker best. I det hele tatt synes jeg plata lever opp til hypen bandet har fått.

Utdrag fra de ti sporene kan høres på wimp.

For alle som liker stilig og gjennomført aukustisk musikk, er dette virkelig en cd som er verdt å skaffe seg. I tillegg bør de definitivt oppleves live om sjansen byr seg. Mhoo har en utrolig sceneutstråling og sjarm som virkelig kler konsertene. Er du i Oslo 28. mai, kan du se releasekonserten på John Dee. Billettprisen er svært overkommerlig.

36b18738478df2bdf22e8e68517e4b7c6128e4b5

Reklamer

Om Jennukka
Medieviter med hovedfokus på film. Interessert i film, musikk og litteratur, og det er det jeg i hovedsak kommer til å skrive om her. Det vil være en blanding av nytt og gammelt, en del jeg liker og enkelte ting som jeg kanskje ikke syns er så bra.

4 Responses to Mhoo – Talking in the Streets

  1. Magnus says:

    Bra anmeldelse. Gleder meg til å se dem på John Dee, blir aldri lei av å se Mhoo live!

  2. Chris says:

    Dette var reflektert og godt skrevet om dubutskiva til Mhoo. Det skinner igjennom at «bloggern» her har satt seg inn i musikken/plata/konsertene til Mhoo. VELDIG BRA!

  3. Henjaco says:

    Dette er et nytt bekjentskap. Har aldri hørt bandet live, men bare noen små smakebiter fra nettet. Det lyder bra. Har alltid hatt sans for akkustiske band med tette vokalharmonier. Og her blandes det sjangere med glimt i øyet. Sånn sett føyer de seg inn i en trend av nye norske band som Valkyrien og Katzenjammer. Frodig og fargerik musikk – og veldig fint. Synes det er gøy å følge bloggen din, fordi du er flink til å introdusere nye ting, samtidig som du også trekker fram de gamle klassikere. Takk skal du ha.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: